Al & Wolkenfelt Advocaten - Familierecht

Een echtscheiding is ingrijpend en de gevolgen daarvan moeten zo goed mogelijk worden geregeld. Onze in het familierecht gespecialiseerde advocaten zijn u daarbij graag van dienst.

Op tegenspraak

Mocht er bij de partners onvoldoende draagvlak voor een gezamenlijke echtscheiding ('mediation') bestaan, dan kan de scheiding op eenzijdige wijze worden verzocht, waarop de ander met een verweerschrift kan reageren.

Naast de echtscheiding kan tevens om nevenverzoeken worden verzocht, zoals het hoofdverblijf van de kinderen, kinder- en/of partneralimentatie, alsmede de afwikkling van huwelijkse voorwaarden of de verdeling van de gemeenschap. 

Omdat een echtscheidingsprocedure lang kan duren, kan tussentijds om tijdelijke voorzieningen worden verzocht, zoals het exclusieve gebruik van de woning, een bijdrage in het levensonderhoud, en de verblijfplaats van de kinderen.

Mediation

Het onder begeleiding van een mediator regelen van een echtscheiding heeft meerdere voordelen. Partijen nemen dan het heft in eigen handen en zijn dus niet afhankelijk van een door de rechter op te leggen onzekere regeling.

Tevens is er ruimte om op niet-juridische fronten de lucht te klaren en daardoor weer voor de toekomst open te staan. Dat is niet alleen fijn voor de scheidende partners, maar ook voor de kinderen en overige betrokkenen.

Ook de scheidende ondernemer (eenmanszaak, maatschap, vof, dga) heeft baat bij een geordende echtscheiding en haalbare afspraken. Voorkomen dient immers te worden dat de continuïteit van de onderneming in gevaar komt.

Kinderen

Een echtscheiding eist van de kinderen een zware tol. Als ouders dient u daar terdege rekening mee te houden.

Lees verder

Vermogen

Tijdens of vóór het huwelijk vergaard vermogen zal door de scheiding moeten worden verdeeld en/of worden verrekend.

Lees verder

Alimentatie

Of en ter hoogte waarvan alimentatie is verschuldigd, is maatwerk en vergt gedegen financieel onderzoek.

Lees verder

Bezoekadres

Tivolilaan 205 (De Enk)
6824 BV Arnhem

info@awf-advocaten.nl
026 - 845 45 55

Postadres

Postbus 2
6800 AA Arnhem

Deze site wordt beveiligd door reCAPTCHA en het Google Privacy-beleid en de servicevoorwaarden zijn van toepassing.